Forum
Join us

MyShip.com » Forum » Deck » Emerytura, świadczenia lekarskie / RENT for seafarers etc

Your post report has been sent.
Thank you for feedback.

Emerytura, świadczenia lekarskie / RENT for seafarers etc

23.08.2012, 12:04 UTC
Witam wszystkich Marynarzy,
Piszę w języku ojczystym z racji, że wiadomość jest przeznaczona tylko dla tej grupy osób. Chciałbym poruszyć temat dość istotny z racji wykonywanego zawodu. Przy okazji prosić o kilka wskazówek co zrobić żeby zabezpieczyć się na przyszłość. Wszelkie pomysły/opinie/doświadczenia mile widziane
Pozdrawiam
0 / 0
15.09.2012, 01:07 UTC
On the bridge of British Ruby
Jeśli chodzi o świadczenia medyczne to jaki mega fajny substytut NFZ'u to polecam MEDICOVER. Sam mam u nich abonament i jestem zadowolony.
Emeryturę, no to oszczędzaj gdzie się da :)
0 / 0
25.02.2013, 23:15 UTC
Jeśli chodzi o ubezpieczenie medyczne to słyszałem medicapolska. Jest też opcja na skróty, czyli rejestrowanie się w urzędzie dla bezrobotnych. Medyczne skaładki są opłacane, a urząd i tak nie znajdzie pracy dla osoby z wyształceniem morskim. 
Można samemu opłacać składkę NFZ, ale fundusz wprowadza dodatkową jednorazową opłątę (nazwyijmy ją karną), za nieopłącanie składek przez dany okres, od 3-4 miesięcy to jakieś 700 zł. Czyli co kontrakt płacić 700 zł kary plus normalną składę jakieś 300 miesięcznie to się średnio opłąca.

Emerytura to hehe najlepiej samemu a zusowi najwyżej płacić najniższą możliwą :P
0 / 0
02.03.2013, 13:43 UTC

itong  web  na ito  ay  walang  silby.. nagbayad  ako  ng  isang  taon  para  makakuha  ng  trabaho  hangang  ngayon  di  ako  mabigyan  ng  trabaho,,kaya  mag-igat  kayo,,
0 / 0